Dokoh.nl

  Facebook nieTwitte nieuwPinterest nieuwgoogle plus idesignforyou

Haak je eigen slingers

Haak je eigen slingers

Uitleg  

De vlaggetjes zijn eigenlijk driehoekige granny's bestaande uit 5 kleuren en heel eenvoudig te haken.
TOER 1:Haak een ring van 5 losse en sluit met een halve vaste.
TOER 2:Haak 3 losse (Deze vervangt een stokje). Haak 1 losse, 1 stokje en herhaal tot dat je 9 stokjes en 9 losse hebt. Sluit met een halve vaste in een nieuwe kleur.
TOER 3: Haak 3 losse (Deze vervangt een stokje) om de eerste opening. Haak 2 stokjes om dezelfde opening, 1 losse, 3 stokjes om de volgende opening, 1 losse. Herhaal tot je 9 blokjes van 3 stokjes hebt. Haak in halve vaste naar de volgende opening. Sluit met een halve vaste in een nieuwe kleur.
TOER 4: Haak 3 losse (Deze vervangt een stokje) om de eerste opening. Haak 2 stokjes om dezelfde opening, 1 losse, 3 stokjes om de volgende opening, 3 losse, 3 stokjes in dezelfde opening (dit wordt een hoek). 1 losse, 3 stokjes om de volgende opening, 1 losse, 3 stokjes om de volgende opening, 3 stokjes om de volgende opening, 3 losse, 3 stokjes in dezelfde opening (dit wordt een hoek).  1 losse, 3 stokjes om de volgende opening, 1 losse, 3 stokjes om de volgende opening, 3 stokjes om de volgende opening, 3 losse, 3 stokjes in dezelfde opening (dit wordt een hoek). 1 losse, 3 stokjes om de volgende opening, 1 losse. Sluit met een halve vaste. Haak in halve vaste naar de volgende opening en neem een nieuwe kleur.
TOER 5: De vlaggetjes kan je verder zo groot maken als je zelf wilt. Op de hoek 2x 3 stokjes met 3 losse ertussen en verder 3 stokjes, 1 losse. Voor de punt haak ik echter in de laatste toer 1stokje, 1 dubbel stokje, 1 dubbel stokje, 1 driedubbel stokje, 3 losse, 1 driedubbel stokje, 1 dubbel stokje, 1 dubbel stokje, 1 stokje.

Het kwastje met de houten kraal eraan is eenvoudig. Knip ongeveer 10 draden van zo'n 25 cm lang. Rijg aan een van deze draden de kraal, rijg om de onderste hoek van de vlag en rijg door de kraal terug. Schuif de kraal omhoog, zo ver mogelijk over de vlag heen. Rijg nu de overige draden om de hoek van de vlag. Leg er een knoop in (zo hoog mogelijk) en schuif de kraal naar beneden. Knip de kwast netjes af. Klaar zijn je vlaggen. Je kan ze aan een band naaien of een lint eraan haken van vasten.

Haak je eigen slingers1

Deze blog is geschreven door wannabee handwerkjuffie (zo noemt Stephanie zich). Ze is 42 jaar en moeder van 2 kinderen. Naast grafische vormgever en productontwerpster is ze verslaafd aan stofjes, vilt, gekleurde bolletjes wol, katoen, brei en haaknaalden. Sinds haar kinderjaren heeft ze een passie voor textiel en reizen ontwikkeld. De combinatie van reizen, interesse voor traditionele handwerktechnieken van over de hele wereld, folklore, patronen, kleur- en materiaalgebruik fascineerd haar.

Meer creatieve blogs van Stephanie vind je op www.handwerkjuffie.nl.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen